€22,50

Inhoud

Voor veel mensen is het leven een grillig gegeven. Waarom moet de een zoveel ellende tegenkomen en kan de ander ongehinderd zijn gang gaan? Waarom zijn er zo weinig mensen gelukkig?

Blijmoed is een boek van hoop en inzicht. Met veel herkenbare voorbeelden wordt duidelijk gemaakt hoever we van onze werkelijke mogelijkheden zijn afgedwaald en hoe logisch het is dat we daardoor in de moeilijkheden komen.

Het boek verklaart waarom moeilijkheden geen werkelijke problemen zijn maar verpakte boodschappen die we moeten leren ontcijferen. Zodra we deze taal van het leven verstaan, verdwijnen de moeilijkheden. Ze zijn niet langer nodig. Ze waren er alleen maar om ons terug te brengen naar onze oorspronkelijke uitgangspunten.

.

Fragment

…Terwijl werklieden het huis naast ons renoveerden, schreef ik dit boek. Hun gesloop, gebeuk, geboor, geklop, gemuziek en gepraat vormde het luidruchtige decor van mijn stille schrijven.

Zo stonden hun materiële bezigheden in felle tegenstelling tot mijn pogingen de meer verborgen zijde van het leven te leren kennen.

Maar naarmate de overlast verergerde, drong het besef tot me door dat elke gebeurtenis in je leven een zin heeft, hoe verstorend deze ook is. Het was alleen aan mij om de zin van mijn moeilijkheden te willen ontdekken en te aanvaarden.

Terwijl de bouwgeluiden iedere dag toenamen, bracht dezelfde omstandigheid mij dieper en dieper in het onderwerp van mijn onderzoek.

Ik ontdekte dat er geen onnodige gebeurtenissen in je leven kunnen plaatsvinden. Het is eenvoudig niet mogelijk. Dat we het meestal anders beleven, zegt meer over onze beperkte wijze van interpreteren dan over de rijkdom van de mogelijkheden waarin we ons in werkelijkheid bevinden.

Omdat de verbouwing en de aanleg van de tuin de gehele dag en vaak ook ’s avonds nog doorgingen, had ik de kans mijn reacties op dit soort verstoringen uitgebreid en langdurig waar te nemen en te onderzoeken.

Natuurlijk wilde ik deze verstoring niet, maar ik wilde ook niet terechtkomen in een afmattend verzet. Was er nog een andere mogelijkheid? Kon ik mezelf van mijn vaste emotionele patronen bevrijden en ondanks de lastige situatie toch doorgaan met wat ik oorspronkelijk van plan was?

.

Reacties

“Wat een heerlijk boek!
Helder en soms zo mooi poëtisch verwoord, zo herkenbaar (die ‘dialoogjes’ geweldig!), confronterend en ook nog handige tools aangereikt gekregen. Mooi het tonen van zijn eigen kwetsbare kant, en ga zo maar door, gouden tip indeed.. Weer een bewonderaar erbij ;-) .”

“Wat schrijft die meneer prachtige dingen. Hij levert doorleefde dingen aan.”

“Ik ben zeer onder de indruk van de manier waarop het is verwoord.”

“Ik ben zo enthousiast over het boek ‘Blijmoed’ dat ik mijn familieleden er graag een wil schenken.”

“Ik vind ‘Blijmoed’ een genot om te lezen!”

“Ik vind het een van de mooiste boeken die ik in de laatste jaren heb gelezen. Er staan voor mij zoveel waarheden in. Prachtig!”

“Mooi boek, eerlijk en oprecht.”

“De kern van je leven wordt duidelijker en je krijgt handvatten hoe je erachter kunt komen wat je levensdoel is. Je leert met aandacht te leven en vooral bewuster met je leven om te gaan.”

“Het boek, een zelfontdekking, beschrijft een inwijdingsweg: die van onthechting en harmonie. Voor moedige mensen, de overlevenskunst.”

“Blijmoed heb ik gisteren in één keer gelezen. Ik vind het geweldig!”

“Ik ervaar je boeken als wegwijzers van het leven waar ik zelf het pad zal moeten blijven zoeken.”

“Ik ben zo onder de indruk van je boek omdat je het zo eenvoudig maakt. Terug naar de wezenlijke proporties. Zo inzichtelijk.”

“Dit is een boek dat ik regelmatig weer opnieuw lees. En elke keer zie ik nieuwe verbanden en word ik aangespoord verder te gaan met mijn reis. Het is een kostbaar bezit en blijvend actueel.”