Vraag

 

Enkele maanden geleden belde een vreemde man aan de deur of wij een horoscoop-kalender wilden kopen. Ik zei: nee bedankt en sterkte. En keek hoe hij rustig wegliep.
Erna ging er veel door mijn hoofd en gevoel. Hij kon absoluut niet op 12 hoog in de flat komen, omdat er eerst drie deuren zijn waar hij door moest, en dat gaat alleen met een chip. Ik had er ook een vreemd gevoel bij, alsof hij niet een ‘echt’ mens was.
Nu maanden later blijft dit gevoel van deze energie me bij en de uitstraling in de ogen maar kan het nog niet plaatsen.
Momenteel ben ik een tekening aan het maken voor een 13 jarige jongen met als horoscoop weegschaal. Nu komt dit verhaal met die man aan de deur steeds naar boven. Zou jij enig idee hebben wat dit betekent, en of dit ook een verband heeft met elkaar?

 

Antwoord

 

Het is niet aannemelijk dat een geest met kalenders langs de deur loopt.
Geesten verkopen niet, integendeel ze komen ons iets brengen. Een boodschap of een waarschuwing.
Geesten kunnen zich op vele manieren manifesteren, maar altijd is deze vorm verbonden met degene die bereikt moet worden. Het is een vorm die dient om de ontvanger beter te kunnen bereiken.
Zo zal een geest een bouwvakker bijvoorbeeld benaderen op de bouwplaats en een buschauffeur via de vorm van bijvoorbeeld een passagier.
Jij staat open voor verschijningen en hebt deze verkoper als vormgeving tot ontvangst niet nodig. Een geest met een bepaalde boodschap kan jou op vele andere manieren veel effectiever bereiken. Dat is het tweede dat de mogelijkheid van een geestverschijning weerspreekt.
In de derde plaats kan iemand met iemand zijn meegelopen die wel een chip had van de deuren. Of de deuren waren niet goed afgesloten. Het is geen onmogelijkheid om als mens daar te kunnen komen.
In de vierde plaats zal een geest met een boodschap geen gevoel oproepen van medelijden of mededogen, afgaande op jouw reactie: ‘Nee bedankt en sterkte.’
Een geest met een boodschap roept een vergelijkbare reactie niet op, een mens wel.
Dat je eraan blijft denken heeft te maken met de expressie van de ogen die je hebt gezien. Die heb je op een diep niveau herkend. Dit is dus de aanraking van een herinnering. Zo’n aanraking kan je heel lang bijblijven.
De schakel met de tekening is aan de ene kant dat beide voorvallen met astrologie te maken hebben waar allerlei associaties en denkbeelden mee verbonden zijn, en het gegeven dat je tekent. Tekenen is kijken en afstemmen. En daarmee wordt dat voorval aan de deur opnieuw in jou geactiveerd.
Probeer de uitdrukking die jou getroffen heeft in verbinding te brengen met iemand die je kent of gekend hebt. Iemand die je rust gaf en een zachtmoedige uitstraling bezat. De persoon aan de deur heeft je aan hem doen herinneren.

Theije Twijnstra