Vraag

 

Waar komt dat gevoel toch vandaan dat je soms een paar keer per dag, soms ook minder, ineens vanuit het niets, op de meest onlogische momenten, enkele seconden alles om je heen in een flits wegvalt, geen tijd ervaart, maar puur en alleen een staat van zijn, geluk en rust ervaart.
En alleen jezelf ervaart in/of uit je lichaam? Een apart licht om je heen ziet en het voelt zo mooi, rustig en warm aan. 
Het voelt als een klein wonder wat ervoor zorgt dat je weer in positieve zin inziet waar het werkelijk om gaat. Het lijkt haast alsof je in een fractie ‘gereset’ word.
Zou jij uit kunnen leggen of dit vanuit mezelf komt of dat ik hulp hierbij krijg van b.v. mijn gids? En waarom ik dit mag ervaren?
P.s. Ik heb wel altijd al moeite gehad om te aarden.
Het is alsof je in een flits je reiskoffer pakt en even een ticket hebt naar het paradijs en terug op aarde.

.

Antwoord

 

De beschreven ervaringen zijn momenten waarop je vanuit de andere wereld wordt aangeraakt door een geest die bij jouw leven betrokken is.
Dit kan je gids zijn, maar ook een overleden familielid of andere dierbare verwante.
Op dat moment ben je er bereikbaar voor, juist omdat je er niet naar verlangt of daar op een andere manier nadrukkelijk mee bezig bent.
Even word je dan opgetild naar een geestelijk niveau van zijn dat los staat van de dagelijkse beslommeringen, beperkingen en angsten.
Deze momenten worden ons gegund omdat we het op andere momenten vaak zo moeilijk hebben met het aardse bestaan.
Deze gelukservaringen maken het er op zich niet gemakkelijker op zolang we ze als geïsoleerde momenten beleven. Geïsoleerd van en tegengesteld aan het doorgaans vaak veel grimmiger leven op aarde.
Wanneer we echter deze momenten niet alleen passief ondergaan maar ook actief weten in te zetten, dan kunnen ze twee keer benut worden.
De eerste keer ontvang je ze als een cadeau. De tweede keer gebruik je dit cadeau op die momenten waarop je het bestaan als moeilijk ervaart.
Dan kun je ditzelfde cadeau inzetten om het ‘zwaar’ lijkende bestaan te verlichten en te relativeren.
Wanneer je die ervaring zo toepast, zul je je leven evenwichtiger leren maken. Ook op de zwartste momenten weet je dan door je eigen inzet en herinnering, het leven mooier te maken.  
Hoe vaker je dit soort geluksmomenten in tegengesteld voelende tijden leert toepassen, hoe voorbijgaander je de moeilijkheden zult leren inschatten en benaderen.
Omdat het dan steeds dieper tot je door zal dringen dat het ene de duurzame werkelijkheid is van de geest en het andere de tijdelijke en noodzakelijke ondervinding voor je innerlijke groei.
Wanneer we deze momenten zo weten te gebruiken, hebben ze hun doel bereikt. Hun doel om jouw bestaan evenwichtiger en zinvoller te maken.
Al het aardse is vluchtig en banaal, maar daarom is het des te belangrijker om dit aardse leven, waarin we zoveel kunnen leren, zo optimaal mogelijk te gebruiken om geestelijk verder te komen.
Dat is het enige doel van deze hulp die we vanuit die andere wereld mogen ontvangen.

Theije Twijnstra