Vraag

 

Vorige week heb ik elke morgen voordat ik naar mijn werk ging in stilte gevraagd: Geef me kracht om door te gaan.
Afgelopen weekend midden in de nacht werd mijn man wakker omdat er iemand tegen hem aan het praten was, en hoorde het ‘gesnurk’ van onze duitse herder.
Mijn man zei dat toen hij goed luisterde de hond bij elke snurk een woord zei, wat een zin vormde.
‘De hond’ zei GIVE ME THE POWER.
Mijn man zei ook dat hij het gevoel had, dat dit niet vanuit de hond kwam.
Toen heb ik mijn man verteld dat ik de week ervoor elke morgen gevraagd heb om kracht om door te gaan.
Nu is mijn vraag of ik de hond daarmee ‘belast’ heb onbewust, of heeft dit een andere betekenis?
Ik hoop dat je ons met deze vreemde vraag kunt helpen zodat we weten wat dit voor ons betekent.

.

Antwoord

 

Wanneer we slapen zijn we veel beter bereikbaar voor allerlei signalen dan wanneer we wakker zijn. Dit geldt vooral als we ons in een staat van halfslaap bevinden. Niet diep in slaap en ook niet helemaal wakker. Een soort twilight zone.
Het is in die toestand dat je man zich bevond toen hij die stem ‘hoorde’. In werkelijkheid ving hij echter jouw energie op die jij al dagen ervoor in een vraag om kracht had gericht. Deze vraag van jou had zich in je onderbewustzijn opgeslagen en bleef daar aanwezig. Op dat onderbewuste niveau bleef je dus deze boodschap uitzenden en je man ving deze op dat moment op. Dat hij een stem hoorde en wel in de Engelse taal, laat zien dat je man aan deze energie een eigen vertaling heeft meegegeven. Eentje die hij kon begrijpen. De zin zal aansluiten bij een televisieserie die hij heeft gezien of een liedje dat hij heeft gehoord.
Kortom, deze vertaalslag hoort bij zijn manier van interpreteren. Dat hij een stem ‘hoorde’ werd veroorzaakt door de snurkende hond die aan de boodschap een geluid en daarmee een ’stem’ meegaf. Dit gebeurde op dezelfde wijze als dat je kunt dromen dat de telefoon gaat en in werkelijkheid gaat op hetzelfde moment de wekker af. Of je droomt dat je iemand hoort schreeuwen en het blijkt de luide ademhaling van je slapende partner te zijn.
Om een signaal te kunnen ontcijferen zoekt ons onderbewustzijn razendsnel naar een plausibele verklaring.
Dat het hier niet om een inwerking vanuit een externe, geestelijke bron gaat, blijkt uit de inhoud van de zin. Deze correspondeert met de mens en niet met de geest. Een geest (goed of kwaad) zal niet op deze manier aan de mens om kracht vragen.
Het voorval laat wel zien dat jullie een mooie band samen hebben, want anders zou deze overdracht niet kunnen plaatsvinden.

Theije Twijnstra