Vraag

 

Goedemiddag Theije

Graag zou ik graag eens jouw verhaal willen horen over hoe jij dat moment ervaarde toen je ‘contact’  kreeg met je gids.
Overrompelde de ervaring jou, of heb je dit door te oefenen opgebouwd?
Heeft dit je leven drastisch veranderd?
Haast zou ik willen vragen of je er een boek over zou willen schrijven.
Dit zijn wel erg veel vragen, en misschien erg persoonlijk.
Maar het geeft zoveel troost.

.

Antwoord

 

Mijn persoonlijke ervaringen met mijn gids zijn te specifiek gericht op mijn taak om als algemeen voorbeeld voor anderen te kunnen dienen. Bovendien ervaar ik deze relatie als een zeer intieme verbintenis.

In het algemeen kan ik wel zeggen dat er altijd sprake is van een opbouw van deze bijzondere relatie. Dit gebeurt door de ordening van het innerlijke leven.

Ieder mens heeft zo zijn eigen struikelblokken en andere verstoringen en beschadigingen. Bij het opruimen van al dit  ‘zwerfvuil’ is de gids een optimale partner.

Wanneer je dus bijvoorbeeld met een bepaald thema aan het worstelen bent, dan is het heel effectief je gids hierbij in te schakelen door hem vragen te stellen hoe je dat het beste aan kunt pakken. De antwoorden die je in je gevoel ontvangt, zullen in het begin van jezelf zijn. Door die fase moet je heen, want je moet de taal van je gids leren onderscheiden van je eigen gedachten. Dat is een uiterst subtiel en geduldig werk. Het vraagt doorzettingsvermogen en de niet aflatende wil jezelf te willen doorgronden en vrij te maken van onzuiverheden. 

Maar behalve dit doel, laat je daarmee aan je gids ook zien dat het je serieus is, dat je dit contact werkelijk wilt opbouwen.

Hoe meer je op deze wijze in jezelf kunt opruimen, hoe beter je gids verstaanbaar zal worden en dichterbij zal kunnen komen. De antwoorden zullen in overtuiginsgkracht toenemen naarmate het contact met je gids zich zal ontwikkelen. Zo zul je samen met je gids zowel werken aan je eigen innerlijke opruiming als aan een steeds beter contact met elkaar. Dit neemt een aantal jaren in beslag omdat je gids uit een geheel andere wereld komt dan de wereld van de aarde.

Het bestaan van een gids heeft mijn leven inderdaad drastisch veranderd en tegelijk begrijp ik naderhand ook dat het altijd al zo was en dat de verandering vooral het deel betreft waarin ik me door anderen liet bepalen en afhouden.

Een boek over mijn gids schrijven, ligt niet in de planning. Mijn gids hult zich het liefst in anonimiteit en staat zich niet voor. Daarin is hij altijd een voorbeeld  in bescheidenheid en geestelijke onafhankelijkheid voor mij.

 

Theije Twijnstra